Francuska Visoka zdravstvena uprava potvrdila je da će osobe mlađe od 55 godina, koje su u toj zemlji cijepljenje protiv Covida-19 prvom dozom vakcine AstraZeneca, primiti drugu dozu cjepiva Pfizer ili Moderna. Većina građana BiH cijepljena je upravo AstraZenecinim cjepivom. BHRT je provjerio što će se dogoditi ako se cijepite jednom, a ponovno cijepite drugim cjepivom.
 

Stručnjaci su suglasni, mjesta za paniku nema ako ste cijepljeni cjepivom jednog proizvođača, a revakcinacija će biti drugom. Sigurno je da se sve provjerava. Ako se daje kombinacija različitih vakcina, ta kombinacija mora biti prije toga testirana i potvrđena da nije štetnija nego individualno cjepivo, pojašnjava biokemičar Ivan Đikić.

''Ako imamo već potvrđenu kombinaciju između dva AstraZenecina cjepiva, prvog i druge doze, to znaci da tada znamo rizik. Ako sada krenemo kombinirati AstraZenecu s Modernom, moramo imati prije toga odredbene podatke, zaključke i savjet, preporuku građanima da je i ta kombinacija dobra'', istaknuo je Đikić.