Ivan Perišić za manje od tjedan dana bit će igrač Manchester Uniteda. Ed Woodward, prvi operativac kluba, samo radi tog transfera ostao je u Europi i prvi put nije bio vođa puta na Unitedovim interkontinentalnim pripremama koje se  ove godine održavaju u Americi.

Jose Mourinho odlučio je da će United ljetne pripreme početi u kampu glasovitog sveučilišta UCLA u Los Angelesu, gdje je oduševljen uvjetima, ranije vodio Chelsea, Inter i Real. Manchester se tamo počeo spremati za novu sezonu, a prvu pripremnu utakmicu igra protiv LA Galaxyja u noći sa subote na nedjelju po europskom vremenu. Očekuje se da na tom susretu debitiraju nova pojačanja, stoper Victor Lindelof i napadač Romelu Lukaku koje je United ukupno platio oko 125 milijuna eura.
 
Ali Mourinho inzistira na još jednom pojačanju, Ivanu Perišiću, za kojeg Inter traži 55 milijuna eura, dok United nudi deset manje. Manchesterov trener od izvršnog potpredsjednika ultimativno traži da Perišićev transfer riješi do utorka, kada Inter leti na turneju u Kinu, prenosi Index.hr.

Današnja izdanja Guardiana, Independenta i Daily Telegrapha, navode uvjeravanja njihovih pouzdanih izvora s Old Trafforda da će Woodward do tog roka uspjeti završiti posao i da će u Ameriku doći s igračem kojeg trener toliko želi.

Dovođenjem Lukakua potreba za vrhunskim krilom samo je narasla. Jer gorostasni napadač sjajan u igri glavom, bilo da se radi o pucanju ili spuštanju lopte, nužno treba partnera koji će mu s boka nabacivati, a Perišić je savršen za tu zadaću. 

Kako bi Mourinho i navijači Uniteda uživali u toj suradnji, nužno je da se klubovi dogovore oko odštete. Nakon što je za Perišića nudio "siću" od 30 i 32 milijuna eura, United je prošlog tjedna konačno posegnuo dublje u džep i ponudio 45 milijuna. Ali to je i dalje spomenutih deset manje od iznosa koji Inter traži za najboljeg igrača.

Luciano Spalletti, novi trener Nerazzurra, više puta je izjavio da mu je Perišić ključni igrač nove momčadi: "Računam na njega i saslušat ću ga jer moram znati koje su njegove namjere. Ne bi bilo lijepo čuti ga da kaže kako želi otići", poručio je Interov trener igraču koji je počeo pripreme u Južnom Tirolu.

Perišić u Interu zarađuje tri milijuna eura godišnje, a nedavno je odbio ugovor poboljšan za milijun po sezoni jer želi u United. Razlozi su jasni i razumljivi: više nego dvostruko veća plaća od sedam milijuna eura, igranje u Ligi prvaka i treniranje pod Joseom Mourinhom.

Ako mu se želja ne ostvari, u utorak leti za Kinu, gdje njegov još uvijek aktualni klub za deset dana igra sa Schalkeom u Changzhouu, a tri dana nakon toga protiv Lyona u Nanjingu.