Barcelona nudi nove ugovore vodećim zvijezdama: Messiju, Iniesti, Suarezu, Ter Stegenu i Ivanu Rakitiću, kojeg im želi uzeti Manchester United, prenosi Index.hr.
 
Koliko nositelji španjolske duple krune cijene Rakitića, pokazuje i to što mu novi ugovor nude iako mu aktualni ističe tek u ljeto 2019.

Bez obzira na to što će tada imati 31 godinu, u Barceloni se žele osigurati da im jedan od ključnih igrača ne ode u potrazi za novim izazovima.
 
A nakon što je igrao u Njemačkoj, a već godinama je u Španjolskoj, jedina preostala od tri najjače svjetske lige u kojima se nije okušao je engleska.
 
Katalonski sportski dnevnik Mundo Deportivo, iznimno blizak Barceloni, ističe da bi mu Jose Mourinho vrlo rado ispunio tu želju i da je u sklopu spašavanja vlastite kože nakon lošeg starta u Unitedu, Rakitića označio kao glavnu metu.
 
Navijači Uniteda ne bi imali ništa protiv veznog reda s njim i Pogbom, ali Mundo Deportivo umiruje poklonike Barce da je "najkorištenijem igraču Barcelone usprkos brojnim proscima, prioritet Barcelona."