Vratna, odnosno "grlena tetovaža" (throat tatoo) upravo je dobila patent za sustav povezivanja sa smartphoneom. Motorola, kompanija u vlasništvu Googlea, podnijela je zahtjev za patentom koji "obuhvaća električku tetovažu na koži koja se može primijeniti na grlenu regiju tijela".

Prema patentu, koji je objavljen prošlog tjedna ,"elektronička vratna tetovaža" spaja se na smartphone putem "primopredajnika" na sličan način kao i Bluetooth slušalica, "pametni" ručni sat ili Google Glass. Imat će svoj vlastiti izvor napajanja, a može biti opremljena i s mikrofonom koji će vam omogućiti da kontrolirate svoj mobitel koristeći samo glasovne naredbe.

Bežična tetovaža na grlu moći će se spojiti na "smartphone, uređaj za igranje, tablet računalo ili nosivo računalo", primjerice putem NFC, Bluetooth, ZigBee ili nekog drugog signala.

Čudno, ali Motorola također kaže da će se tetovaža moći primijeniti i na životinje, pa to zvuči kao da snovi o kiborg psima i mačkama konačno postaju stvarnost.

Dakle , vidite što se događa i kamo to sve ide. U ne tako dalekoj budućnosti , svi uređaji koji nosimo s nama naokolo bit će postupno zamijenjeni elektroničkim tetovažama, pilulama i ugrađenim čipovima.

Još malo i naći ćemo se na teritoriju Blade Runnera, a Harrison Ford će vas testirati jeste li ljudsko biće ili kiborg.

sb|DigitalTrends