Sve je spremno za 23. Međunarodni sajam gospodarstva koji se, nakon dvije godine stanke zbog pandemije koronavirusa, otvara sutra u Mostaru.

Ceremonija otvaranja počet će u 11 sati, a nazočnima će se obratiti te uputiti riječi dobrodošlice direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković te ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péter Szijjártó, koji će sajam proglasiti otvorenim.

Svečanost će svojim nastupima obogatiti i ženske klape Lira iz Mostara i Mađarske folklorne glazbe - Szalonna band, potvrdili su Fenu iz Mostarskog sajma.

Nakon govora ministra Szijjárta visoka izaslanstva obići će sajamski izložbeni prostor gdje će nazočiti svečanom otvaranju Nacionalnog štanda zemlje partnera Mađarske.

Tom prigodom gostima na štandu obratit će se Kristóf Szabó, direktor HEPA Agencije za promociju izvoza Mađarske, Péter Szijjártó, ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske i Dragan Čović, predsjedatelj Doma naroda PS BiH, nakon čega će uslijediti ceremonija presijecanja vrpce uz kušanje mađarskih nacionalnih jela.

Izaslanstva će u 12.05 sati obići i izložbeni prostor u Paviljonu 1. i Paviljonu 2., nakon čega je planirano kratko obraćanje medijima.

Mostarski sajam traje od 5. do 9. travnja, a predstavit će se izlagači iz cijeloga svijeta, od kojih su tradicionalno najzastupljeniji oni iz Hrvatske, Srbije, Italije, Austrije, Kine, Mađarske, Slovačke, Turske.