Službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo dostavili su Okružnom tužiteljstvu izvještaj protiv tri osobe, osumnjičene za kaznena djela obmana pri dobivanju kredita, krivotvorenje službene isprave i zloupotreba službenog položaja s ciljem pribavljanja imovinske koristi.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo priopćeno je da je službeni izvještaj o počinjenom kaznenom djelu podnesen protiv osoba čiji su inicijali N.D. (29) i M.D. (58) iz Mostara, kao i protiv A.B. (42) iz Pala, priopćeno je.

Prijavljeni N.D. osumnjičen je da je prilikom podnošenja zahtjeva za kredit u banci u Istočnom Sarajevu obmanuo zaposlene službenike tako što je u zahtjev za kredit unio neistinite podatke i predao krivotvorenu potvrdu o zaposlenju i mjesečnim primanjima, koju mu je izdala M.D, te je zaključio ugovor o kreditu sa bankom i ostvario korist od 20.000 KM, piše Srna.

Osumnjičena A.B. iskoristila je svoj službeni položaj tako što je podatke, znajući da su lažni, unijela u kreditnu dokumentaciju i predložila da kredit bude odobren, omogućivši N.D. da pribavi imovinsku korist, a na štetu banke u iznosu od oko 22.000 KM, dodaje se u priopćenju.