Završen je drugi sastanak predstavnika HDZ-a i Mosta na kojem je dogovarano slaganje nove Vlade.

Most je ovaj put na pregovore došao u proširenom sastavu, a sastanak iza zatvorenih vrata ponovno je potrajao skoro četiri i pol sata.
"HRT se treba restrukturirati, pitanje pretplate je u njihovoj nadležnosti. To nisu stvari koje se mogu dogovoriti na temelju dviju politika. Neke stvari će se riješavati odmah na početku, a neke u odgovarajućem hodogramu, rekao je Andrej Plenković nakon sastanka.

MOST-ov Božo Petrov izjavio je da uopće nisu raspravljali o ministarstvima.

Dodao je kako su to sve bile samo insinuacije. "Moram zdvojiti kada me pitate za 7 jamstava, to su stvari koje su potrebne i koje će se dogoditi", rekao je Petrov.

Dodao je da se slaže s Plenkovićem kako će se neke stvari provesti odmah, dok će za druge trebati definirati rokove.

"Očekujem i nadam se da će stručne skupine obaviti svoj posao i da ćemo u ponedjeljak biti gotovi po pitanju 7 jamstava koja smo zatražili. Jedna od stvar za koju će se napraviti plan aktivnosti, na primjer oko isključivog gospodarskog pojasa, tu možemo pokazati da uvažavamo argumente", objasnio je Petrov.

U vezi smanjenja HRT-ove pretplate, Petrov je rekao kako idu u tom smjeru, ali kako prvo trebaju odraditi procedure. "Bilo bi previše na silu to u mjesec dana napraviti. Za ono za što smatramo da treba više vremena, sporazumjet ćemo se s HDZ-om."

Nakon završetka višesatnih pregovora objavljena je odluka kako će se pregovori nastaviti ponovo za tjedan dana, sljedećeg ponedjeljka.