Najnovija anketa o potpori strankama i političarima u Hrvatskoj pokazuje veliki pad liste "Most", koja je donedavno odlučivala o formiranju vlade, a sada ima podršku tek devet posto anketiranih.

Formiranje Vlade nije dovelo do značajnih pomaka u odnosu između desne i lijeve koalicije - Domoljubna koalicija je prva sa izborom od 32,7 posto anketiranih, dok je lijeva koalicija "Hrvatska raste" na drugom mjestu sa potporom od 32,3 posto.

Više od polovice građana – 58,6 posto smatra da su opća kretanja u zemlji negativna, odnosno da idu u pogrešnom smjeru. Jedino glasači HDZ-a većinski smatraju kako sve ide u bolje pravcu.

Istraživanje pokazuje i značajni rast broja neodlučnih birača.

Na listi samostalnih stranaka HDZ ima potporu 30 posto, a SDP 28,8 posto. Most je na trećem mjestu, ali je samo za mjesec dana "pao" za 2,6 postotaka.

"Živi zid" je na četvrtom mjestu sa tri posto, a SDP-ov koalicijski partner HNS ima 2,4 posto.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i dalje je najpozitivniji političar u Hrvatskoj sa 24,6 posto potpore, a lider SDP-a Zoran Milanović je na drugom mjestu s 10,3 posto, dok je premijer Tihomir Orešković treći sa 9,9 posto.

Na vrhu spiska negativno ocijenjenih političra i dalje je lider HDZ-a i potpredsjednik Vlade Hrvatske Tomislav Karamarko sa 30,5 posto, a slijedi ga Milanović sa 28,5 posto.