Naravno da je postojao strah da Modrić ne zaigra u europskim kvalifikacijama za Hrvatsku u utakmicama protiv Mađarske u Splitu i Walesa u Cardiff, 10. i 13. listopada.

Real je uporno inzistirao od našeg Saveza i izbornika Dalića da ga se poštedi priprema i igranja ovih utakmica, no sve dvojbe odagnao je sam Luka Modrić.

Postupio je kapetanski. Dao je čelnicima Reala koji su ga tražili da ostane u Madridu – odbijenicu. On jednostavno želi igrati za Hrvatsku.

Istina, Modrić je još uvijek rekovalescent, oporavlja se od neugodne ozljede aduktora koju je zadobio u reprezentativnom nastupu protiv Azerbajdžana. No, Luka već trenira i po mišljenju liječnika za nekoliko dana bi trebao biti posve spreman za igru. K tome, Modrić je i prije naglasio da su ove dvije utakmice najbitnije u cijelim kvalifikacijama i da „svi moraju dati sve od sebe„ kako se situacija oko odlaska na europsku smotru na bi zakomplicirala.

Naravno, uopće ne treba posebno napominjati koliko Modrić znači našoj reprezentaciji, a s ovim istupom samo je pojačao svoj autoritet ne samo u reprezentaciji, već i globalno, u svjetskom nogometu.