Strašnu utakmicu odigrali su Monaco i Manchester City u uzvratu osmine finala Lige prvaka.
 
Ako je prva utakmica na Etihadu bila spektakularna (5:3 za Engleze), ova večeras bila je samo savršen nastavak nogometne rapsodije, čiji je prvi dio odrađen u Manchesteru, a drugi, završni u Kneževini.
 
Monaco je slavio s 3:1 i na račun pravila ''gola u gostima'' prošao je u četvrtfinale.

Monaco je na svom terenu uspio nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice, a trener Cityja Pep Guardiola po prvi put u karijeri je ispao u osmini finala, nakon što je čak osam puta prošao u polufinale.

Monaco,predvođen sjajnim Danijelom Subašićem odigrao je čudesno prvo poluvrijeme, dok je City bio bolji u drugom dijelu, no u 77. minuti iz prekida je pogodak vrijedan prolaza postigao Bakayoko. 
 
Domaću su momčad do velike pobjede pogocima odveli Mbappe, Fabinho i Bakayoko, dok je jedini gol za Manchester City postigao Sane. 
 
Monaco je odigrao maestraelno prvo poluvrijeme, mladi igrači iz Kneževine u potpunosti su razbili puno iskusnije igrače Cityja, koji su u prvih 45 minuta bili neprepoznatljivi, toliko da je Danijel Subašić u prvih 45 minuta bio bez posla.
 
No, u Kneževini će morati podići spomenik fenomenalnom hrvatskom vrataru, koji se u drugom dijelu istakao s nekoliko vrhunskih intervencija. Posebno se pamti obrana Sergiju Agüeru koji se usamljen ispred hrvatskog reprezentativca našao u 65. minuti. 
 

Uoči samog početka stigla je vijest da najbolji napadač Monaca Radamel Falcao neće moći igrati zbog ozljede kuka, no to kao da je dodatno motiviralo igrače Monaca koji su odigrali sjajno prvo poluvrijeme. Već u 7. minuti Mbappeov udarac iz blizine brani vratar Cityja Caballero, no samo minutu kasnije ubačaj Bernarda Silve mladi napadač Monaca Mbappe pretvara u pogodak. 18-godišnjem čudu od djeteta bio je to 11. gol u zadnjih 11 utakmica! Strašno!

Ovo što je večeras u prvih 45 minuta odigrao Monaco bila je poezija modernog nogometa. Francuzi su stalno napadali s pet, šest igrača, uvijek je netko slobodan, igrali su maštovito i okomito, a defenzivni red bio im je dignut toliko visoko da je momčad Pepa Guardiola stenjala stisnuta u svojih 20 metara. Gol je visio u zraku, a ono što je bilo neminovno dogodilo se u 29. minuti.
 
Krasno su po lijevoj strani kombinirali Mbappe i Lemar , a iz drugog plana ubacio se sjajni  Mendy koji je sjajnim dodavanjem u kaznenom prostoru Cityja pronašao Fabinha. Kolarov je zakasnio, Fernandinho je samo gledao što se događa, a Monacov Brazilac je precizno naciljao i prizemnim udarcem matirao je Caballera za 2:0 i rezultat koji je Monaco vodio dalje.

City se nakon vrlo slabe predstave budi u nastavku - u 62. minuti Aguero ne uspijeva pogoditi iz velike blizine, a još bolju priliku argentinski napadač je imao u 65. minuti kada je izbio potpuno sam ispred Subašića koji sjajno zaustavlja čisti zicer slavnom Argentincu. U 67. minuti ponovno prijeti City, a udarac Sanea prohujao je tik pored vratnice.
 
Monaco je u tim trenucima opasno živio i dominacija se Englezima ipak isplatila u 71. minuti. Po desnoj strani je prošao Sterling i uputio opasan udarac kojeg je Subašić obranio, ali je na odbijenu loptu natrčao Nijemac Sane i lako postigao pogodak koji je u tom trenutku Manchester Cityju garantirao prolaz.

Tada se City raspao i do kraja utakmice nije uspio napraviti ništa konkretno tako da je plasman Monaca među osam najboljih u Europi više nego zaslužen.
 
Monaco: Subašić - Mendy, Jemerson, Raggi, Sidibe - Silva, Fabinho, Bakayoko, Lemar - Mbappe, Germain
Manchester City: Caballero - Sagna, Stones, Kolarov, Clichy - Fernandinho - Sterling, Silva, De Bruyne, Sane - Aguero