Udruga sportskih novinara Madrida (APDM) dodijelila je u ponedjeljak navečer nagradu hrvatskom nogometašu Luki Modriću za “sjajni doprinos u prošloj sezoni” Real Madridu koji je osvojio četiri trofeja.

Prizanje je dobio i zahvaljujući “uspješnom desetljeću provedenom” u madridskom klubu te upečatljivim nastupima za reprezentaciju Hrvatske s kojom je u prosincu osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu, izvijestio je APDM.

Modrić, 37-godišnji igrač koji od 2012. nosi bijeli dres "Kraljevskog kluba", nije bio prisutan na ceremoniji dodjele nagrada u Madridu. Priznanje je umjesto njega preuzeo Emilio Butragueno, direktor Real Madrida za odnose s institucijama, prenosi Hina.

Real Madrid je prošle godine osvojio Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo i Superkup te europski Superkup.

Udruga sportskih novinara Madrida je na svojoj 7.gala dodjeli godišnjih nagrada dodijelila priznanje i Atleticovom veznjaku Kokeu. On je s 567 službenih utakmica postao igrač s najviše nastupa u momčadi crveno-bijelih prestigavši Adelarda Rodrigueza koji je upisao 553 nastupa od 1959. do 1976. godine.

Priznanje za uspjeh u prošloj godini dobili su također košarkaši reprezentacije Španolske za osvojeno europsko prvenstvo u rujnu 2022, projekt španjolske nogometne lige La Liga Impulso za modernizaciju infrastrukture klubova, te turnir u golfu Acciona Open de Espana za najbolji sportski događaj u 2022.

Nagrade su dodijeljene i španjolskoj atletskoj reprezentaciji te veslačici Mariji Corberi, a također i jednom španjolskom novinaru te liječniku.