Stanje oko Luke Modrića u Real Madridu te njegovog novog ugovora i dalje je nepromijenjena ili barem nepoznata španjolskim i svjetskim medijima.

Kapetan hrvatske reprezentacije pod ugovorom je s Realom do kraja aktualne sezone i zasad nema službene potvrde o pregovorima kojima bi se suradnja između madridskog velikana i njegove ikone produžila.

Svoj osvrt na to dalo je i francusko izdanje nogometnog portala Goal koje Modrića opisuje kao jednog od najboljih nogometaša svijeta tijekom deset godina u Realu i podsjeća da je hrvatski veznjak s klubom slavio pet naslova u Ligi prvaka te osvajanjem Zlatne lopte prekinuo dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija u poretku za najboljeg na svijetu, prenosi SportKlub.

I dalje je jedan od najvažnijih Realovih igrača, nastupio je u 24 od 27 ligaških utakmica za klub i šest od osam u Ligi prvaka, ističe Goal, ali i navodi da Modriću ugovor istječe krajem lipnja.

A zasad Real nije povukao potez, dodaje se i pojašnjava da Realovi čelnici tek trebaju kontaktirati 37-godišnjaka ili njegove predstavnike da bi započeli pregovori o produženju.

Goal ističe i sljedeće: Modrić već mjesecima čeka vijesti iz kluba i osjeća se sve neugodnije u situaciji u kojoj sezona 2022./23. ide svom kraju.

Hrvatski kapetan više je puta javno rekao da karijeru želi završiti u Real Madridu, na što podsjeća i nogometni portal. Također, navodi i da njegova odluka da ostane reprezentativac Hrvatske nije dočekana sa zadovoljstvom u klubu za čiju je momčad odigrao 475 utakmica.

Luka se nada da neće završiti kao brojne legende Reala kojima ”kraljevski klub” nije htio produžiti posljednji ugovor poput Raula, Cassilasa i Ramosa.