Lako je Marijanu Kustiću, Stipi Pletikosi i ostalima, kad imaju Dalića, Modrića, Livakovića, Petkovića, Oršića, Perišića.... Jer oni nose lovu. Šala, naravno. Za sve je potrebna veliko - što i izbornik uvijek naglašava - zajedništvo. No, naravno, ipak je sve lakše kada je blagajna puna, piše tportal.hr

S plasmanima na najveća natjecanja, pa i vrhunskim uspjesima, poput osvajanja svjetskog srebra u Rusiji 2018. godine, u HNS-ovoj 'blagajni' uvijek je bilo dovoljno.

Jer uz uspjeh se odmah vežu sponzori, svi se žele dodatno promovirati.

A eto, sada je HNS dodatno napunio blagajnu. Fifa je za ovo SP u Katru pripremila nikad veći nagradni fond, od čak 440 milijuna USD, odnosno čak 82 milijuna dolara više nego što se dijelilo u Rusiji 2018. godine.

Samim dolaskom na turnir, u HNS je ušlo devet milijuna USD.

Prolaskom skupine, to jest ulaskom u osminu finala, na kontu krovne kuće hrvatskog nogometa pojavilo se još 13 milijuna USD, a ulaskom u četvrtfinale još 17 milijuna u istoj valuti.

S obzirom na to da je Hrvatska osigurala i nastup u polufinalu, jasno je da će iznos do kraja turnira biti dodatno uvećan.

Ovisno na kojem mjestu Hrvatska završi.

U najgorem slučaju, odnosno bude li četvrta, osvojit će 25 milijuna USD. Osvoji li brončano odličje, pripast će joj 27 milijuna. Ulaskom u finale i eventualnim porazom u toj utakmici, osvaja 30 milijuna, a popne li se na najvišu stepenicu, što se poželjeli i Marcelo Brozović i Dejan Lovren, osvojit će još vrtoglavih 42 milijuna američkih dolara.

Samo usporedbe radi, Francuska je za zlato u Rusiji dobila četiri milijuna manje.