Sljedeće Svjetsko prvenstvo 2022. igra se u Kataru, ljubitelji nogometa diljem svijeta nisu baš najsretniji tom činjenicom ponajprije zbog toga što će turnir početi krajem studenog te završiti uoči Božića.

Zna se da je novac imao veliku ulogu u dobivanju domaćinstva Katara, te obećanje da će napraviti najmodernije stadione na svijetu.

Jedan od takvih je i Al Wakrah čiji je dizajn po uzoru na brodove s kojima su Azijci plovili i služili su za trgovini na moru.

Stadion ima kapacitet od 40.000 gledatelja, a inovativna tehnologija trebala bi kontrolirati katarske vrućine te omogućiti gledateljima i igračima ugodnih 20-ak stupnjeva tijekom utakmice.

Oblik stadiona trebao bi predstavljati jedra dhow brodova; takvo plovilo stoljećima je služilo nadaleko poznatim arapskim trgovcima i jedan je od simbola tamošnje povijesti i kulture. Međutim, nije baš ispao po planu jer mnogima sliči na - vaginu.

Pokojna arhitektica stadiona Waha Zahid bila je jako uvrijeđena kada je stadion koji je ona osmislila već pri samoj izgradnji prozvan da izgleda kao - vagina.

"Sramotno je što im padaju na pamet takve gluposti. Što žele reći, da je sve s rupom vagina? To je apsurdno", rekla je prije pet godina Wahid.

Zana Hadid je nažalost 2016. preminula u 65. godini zbog srčanog udara.