Bio koronavirus ili ne, barem jednom bismo svi trebali čistiti svoje mobitele jer su oni gotovo najkorištenija naprava u danu.
Mnogi ne diraju kvake na benzinskim postajama ili u kafićima, a ako svakodnevno ne dezinficirate mobitel dođe vam na isto, kao da ste dirali kvake.

S obzirom na trenutnu krizu COVID-a, ipak biste trebali razmisliti o čišćenju telefona više puta dnevno, posebno ako niste toliko marljivi u redovnom pranju ruku, a posebno ako ste u kontaktu s više ljudi ili vam se telefon provlači na raznim javnim mjestima.

Evo kako očistiti mobitel:

Postoji nekoliko načina s kojima možete uklonite mikrobe i prljavštinu s telefona.

Ako imate iPhone trebate znati da Apple tvrtka odobrava dezinficiranje vašeg uređaja 70-postotnim maramicama s izopropilnim alkoholom ili s dezinfekcijskim maramicama.

Ako nemate maramice, možete upotrijebiti krpu od mikrovlakana (prethodno ju treba oprati) i mješavinu 60% vode – 40% alkohola; samo pripazite da telefon osušite odmah nakon dezinfekcije, piše Southern Living.

Ako imate zaštitno staklo, ​​možda ćete moći očistiti telefon i s drugim dezinficijensima, poput sredstava za čišćenje prozora. Ali ako nemate zaštitno staklo, nemojte to ni slučajno koristiti jer se abrazivne kemikalije mogu istrošiti na omotu zaslona vašeg telefona i mogu utjecati na njegovu funkciju, piše 24sata.hr.

Probajte svaki dan odvojiti nekoliko minuta za dezinfekciju uređaja.