Mladić iz Bosne i Hercegovine (25) sinoć je u njemačkom gradu Aachenu ukrao kombi, a zatim pokušao pobjeći njemačkoj policiji, koja ga je, nakon jurnjave po putu A4, ipak uspjela privesti.

Bio pod utjecajem narkotika

Naime, sve se desilo predvečer, kada je mladić, koji je bio pod utjecajem narkotika, ukrao kombi ford transit. Međutim, ono što nije znao jeste da je vlasnik kombija ugradio GPS za praćenje, pa je tako pratio svoj kombi i odmah policiji prijavio krađu, ali i točnu lokaciju gdje se nalazi ukradeno vozilo.

Policija je odmah krenula u potjeru, ali se državljanin BiH nije zaustavljao. Štoviše, čitava potjera je u jednom momentu prerasla u potpuni kaos na putu, a mladić je iz automobila izbacivao predmete, između ostalog, i svoj mobilni telefon.

Nije imao ni vozačku dozvolu

Tek nakon nekog vremena, patrola federalna policije uspjela ga je zaustaviti, a njegov mobilni je izuzet kao dokaz. Inače, njemački mediji prenose da mladić ne samo da je bio pod utjecajem narkotika, već nije imao ni vozačku dozvolu. On je odmah sproveden u pritvor u Aachenu, prenosi Avaz.