Državno odvjetništvo RH objavilo je kako je Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu 7. srpnja podiglo optužnicu protiv 19-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi, piše portal ePodravina.

Točnije, 19-godišnjaka se tereti da je 14. lipnja kao štićenik odgojnog doma odbio vratiti se u svoju grupu, što je zahtijevao dežurni stručni suradnik. Mladić ga je potom udario stolcem po glavi te ga pokušao udariti rukama i nogama.

Osim toga, navode kako je štićenik ranije istoga dana u domu na pod bacio televizor, razbio drvena vrata, skinuo ih s pantova i dijelove razbacao po prostoriji, od čega je jedan komad pogodio televizor. No ni ondje nije stao, već je oštetio još dva stola.

"Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela", stoji na stranicama DORH-a, a prenosi ePodravina.