Marin Ljubičić briljira u austrijskoj Bundesligi.

Mladi hajdukovac na posudbi u LASK-u je u trećem kolu tamošnjeg prvenstva postigao čak četiri gola u gostujućoj pobjedi nas Wolfsbergerom.

Sretan sam i zadovoljan ovdje. Osjećam se izvanredno, nemam pritiska, nisam u grču kako sam znao osjetiti kad sam igrao za moga Hajduka, rekao je 20-godišnjak u razgovoru za Jutarnji list, a njegove brojke pokazuju da definitivno nema nikakvog pritiska i da se osjeća odlično u Austriji.

Protiv Wolfsbergera, momčadi koja igra u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, Ljubičić je imao pet udaraca u okvir gola od kojih su četiri završila pogocima. Osvojio je tri duela, pretrpio dva prekršaja, imao devet točnih dodavanja od 10 pokušaja i sve to u 60 odigranih minuta jer ga je trener Dietmar Kühbauer izvadio iz igre nakon sat vremena.



Za tu je izvedbu Ljubičić dobio savršenu ocjenu 10 od Sofa Scorea.



Nije samo na ovoj utakmici mladi Hrvat odigrao sjajno. Nakon tri kola austrijskog prvenstva na svojem kontu ima šest golova te je najbolji strijelac tamošnje Bundeslige. Također je i najbolje ocijenjeni igrač u Austriji – Sofa Score mu je prosječno dodijelila ocjenu 8,23 što je uvjerljivo više od drugog na listi, Atdhea Nuhiua iz Altacha koji ima prosjek 7,97.

Ljubičić igra sjajno, a njegove igre već su privukle pažnju austrijske javnosti pa bi u Hajduku mogli zažaliti što su u ugovor o posudbi kao otkupnu klauzulu stavili samo 2,4 milijuna eura, pišu Sportske novosti.

Europski skauti znaju da u Austriji “rastu” zanimljivi mladi napadači i sigurno ga drže na oku.

(www.jabuka.tv | Foto: GEPA pictures/Wolfgang Jannach via Guliver Images)