U posljednje vrijeme u Bosni i Hercegovini sve češći su susreti ljudi i divljih životnja koje se spuštaju u naseljena područja, piše Nacional.hr

Jučer se u jajačkom naselju Kruščica u BiH dogodio neobičan događaj kada su hrabri mještani spašavali mladu ženku medvjeda koja se nesretnim slučajem zaplela u žicu. Njihova brza reakcija i hrabrost omogućili su joj da se oslobodi iz žilet žice.

Mještani su priskočili u pomoć medvjedici, pružili joj vodu i odmah obavijestili nadležne službe. Ubrzo su na lice mjesta stigli stručnjaci koji su poduzeli daljnje korake kako bi medvjedica bila pravilno zbrinuta. Nade su visoke da će se oporaviti i nastaviti svoj život u divljini.

"Nadamo se da će biti dobro", poručili su jedinstveno mještani jajačkog naselja Kruščica.

U ovoj izvanrednoj intervenciji sudjelovali su i članovi Gorske službe spašavanja (GSS) Jajce, koji su se pridružili lovcima i udruženju za zaštitu divljih životinja pod nazivom "Wildlife" u spašavanju povrijeđenog medvjeda. Također, na licu mjesta su se pojavili i stručnjaci iz Veterinarske stanice Jajce kako bi pružili potrebnu pomoć i zdravstvenu njegu, piše Jajce Online.