Nakon višesatne bezuspješne akcije obustavljena je potraga za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča, saznaje Klix.ba.

Potraga za nesretnim mališanom kojeg je voda odnijela nakon što je upao u ovaj potok trebala bi biti nastavljena sutra.


Mještani Begovog Hana priključili su se pripadnicima GSS Žepče, Kantonalne uprave civilne zaštite, Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK i mnogim drugima u potrazi za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali potok te mu se od tada gubi svaki trag.

Očekuje se i dolazak pripadnika Federalne uprave civilne zaštite.

Na mjestu stotinjak metara udaljenom od mjesta gdje je dječak upao u potok pronađen je bicikl na kojemu se dječak vozio nakon čeka je izgubio ravnotežu i upao u bojicu, piše Klix.

Njegova majka odmah je skočila za njim u namjeri da ga spasi iz vodene bujice, međutim, voda je bila prejaka te ona nije uspjela u svojim namjerama.

Nedugo nakon toga, mještani su nekoliko desetina metara pratili šestogodišnjeg dječaka u potoku, a zbog nepristupačnog terena ništa drugo nisu mogli uraditi. Brzom intervencijom, mještani su na dva mosta koja se nalaze nekoliko stotina metara od mjesta gdje je dječak upao u potok postavili metalne vodopropusne ograde kako bi spriječili da dječak završi u rijeci Bosni.