Nikome nije drago završiti na nečijoj block listi, ali ponekad je još gore pitati se je li vas netko blokirao. Srećom, postoje lagani načini da provjerite je li vas netko blokirao na WhatsAppu, piše Business Insider.

Ako sumnjate da vas je neka osoba blokirala, prvo što biste trebali napraviti je pogledati kad je osoba zadnji put registrirana na WhatsAppu (last seen). Ako to ne možete vidjeti, moguće je da ste blokirani, no moguće je i da osoba jednostavno ima isključenu tu opciju.

Sljedeće što možete provjeriti je njena profilna slika. Ako je osoba već neko vrijeme nije promijenila, a do sad ju je često mijenjala, moguće je da ste blokirani i da vidite samo posljednju fotku koju je osoba objavila prije nego što ste završili na blocku.

Za ovu ćete provjeru morati biti malo direktniji. Pošaljite osobi poruku. Ako se pokraj nje pojavi samo jedna kvačica, to je znak da ste vrlo vjerojatno blokirani. Isto tako je možete probati nazvati. Ako ste blokirani, poziv preko aplikacije nećete moći uspostaviti.

Na kraju vam još preostaje pokušati je uključiti u neku grupu. Ako dobijete obavijest da to ne možete, gotovo sigurno ste blokirani.