Novi dokumentarac na Science Channelu pod nazivom What on Earth istražuje misterioznu olupinu broda koja je prošle godine pronađena na obali Kalifornije.

Istraga je pokrenuta nakon što je zapaženo da je brod dug 90 metara - isto koliko i ukleti ruski brod Ljubov Orlova.

Teretno-putnički brod Ljubov Orlova težak 4250 tona, sagrađen 1976. za sovjetskog naručitelja u kraljevičkome brodogradilištu bio je napušten u jednoj kanadskoj luci jer su vlasnici dugovali posadi. Vlasti u Newfoundlandu pokušale su ga prodati u staro željezo Dominikanskoj Republici, međutim, u oluji je vez pukao, a otada brod izgubljeno pluta sjevernim Atlantikom.

Kanadske vlasti objavile su kako je brod u međunarodnim vodama i kako više nije prijetnja sigurnosti kanadskih naftnih instalacija ni njihovih zaposlenika, a ni okolišu.

Stručnjaci kažu da su brod preuzele horde 'štakora kanibala' koji preživljavaju međusobno se proždirući.

Avanturisti koji žele zaraditi na prodaji 800.000 dolara vrijedne olupine ne vjeruju da je brod potonuo jer je nekoliko puta uhvaćen signal s broda.

Ipak, daljnja istraga u sklopu dokumentarca otkrila je kako je brod pronađen na obali Kalifornije napravljen od betona, a ne metala, a stručnjaci misle kako se radi o naftnom tankeru kojeg je 1930-ih otela mafija, odvezla u međunarodne vode gdje je radio kao plutajuća kockarnica, bordel i noćni klub.

Ustvrdili su kako se zapravo radi o S.S. Monte Carlo tankeru koji je potonuo prije gotovo 80 godina, a koji je ponovno u veljači 2016. plima digla na površinu.