Prateći odluke nadležnih institucija Vrhbosanska nadbiskupija donijela je odredbu po kojoj se ponovno mogu slaviti sv. Mise, uz nazočnost vjerinka, s naglaskom na to da se drži preporuka, kao što je držanje distance između nazočnih, broja vjernika u crkvi i sl.

Sukladno odredbi Nadbiskupije, župe su se počele pripremati za povratak na “normalno” stanje, koje je bilo prije početka pandemije. Služenje sv. Misa biti će uz nazočnost vjrenika, ali uz poštivanje mjera opreza.

Nastavljajući sa starom tradicijom služenja sv. Misa na grobljima tijekom proljeća, župa Rama Šćit, napravila je raspored misa koje će biti služene u periodu pred nama.

U nedjelju 3. svibnja, sv. Mise biti će služene u crkvi na Šćitu u 8:30 sati i na grobljima u Ripcima, Mluši i Malekinima s početkom u 11 sati.

Misa na pojedinom groblju bila je i povod za okupljanje rodbine i prijatelja, koje bi domaćini nakon završetka Mise pozivali na “užinu”, na kojoj bi se nerijetko okupio veći broj ljudi.

S obzirom na trenutačno stanje apelira se na ljude da ne organiziraju “užine” niti da se zbog toga ide u goste.

Ako želite doći na sv. Misu, dođite, ali držite međusobni razmak, pridržavjate se donesneih mjera i preporuka nadležnih institucija i službi.