Kao i prethodnih, i ove je godine u župi Presvetog Srca Isusova Prozor upriličena svečana  misa Polnoćka.

Svečanom euharistijskom slavlju prethodio je prigodni program koji je u 23:30 sati otvorio pozdravnim govorom župnik, vlč. Stipo Knežević. Tijekom programa Mješovit župni zbor i zbor Mladih PMI predstavili su se s nekoliko prigodnih pjesama i duhovnih promišljanja. Osim zauzetih članica i članova zborova u relizaciji ovoga programa osim s. Olge Kikić sudjelovale su i s. Ružica Ivić te gđa. mr. Biljana Glibo.

U prepunoj župnoj crkvi svečano euharistijsko slavlje u ponoć, predslavio je vlč. Stipo Knežević, uz koncelebraciju župnog vikara, vlč. Ivana Butuma i mons. Tome Kneževića, (profesora KBF u Sarajevu, brata župnika Stipe i nekadašnjeg prozorskog kapelana).

U prigodnoj propovijedi vlč. Stipo, između ostaloga pozvao nazočne da nakon ove Svete Noći otvore vrata svoga srca Malenome Djetetu Isusu. Isto tako pozvao ih je da nastoje što odgovornije živjeti i tako stvarati uvjete za život kako bi se i u budućnosti na prostorima župe Prozor i cjele Rame slavilo Boga te lijepo i radosno živjelo.

Misno slavlje svojim pjevanjem i sviranjem uzveličali su članovi i članice Mješovitog župnog zbora pod ravnanjem s. Olge Kikić, SMI.

Prije završnog blagoslova i otpusta naroda, župnik je zaželio Čestit i blagoslovljen Božić te Sveto Porođenje Isusovo. Poslije misnoga slavlja uslijedilo je međusobno čestitanje i druženje na trgu Josipa Stadlera ispred župne crkve.
 
Tekst i foto: Marinko Rumbočić