Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović demantirao je navode predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova da je tučnjava mladića u Sonti bila na nacionalnoj osnovi.

"Nedvosmisleno je utvrđeno da u Sonti nije bilo elemenata izvršenja djela na nacionalnoj osnovi i o tome je Policijska uprava Sombor obavijestila javno tužiteljstvo", navodi se u pisanoj izjavi Mirovića, prenosi Srna.

On je upozorio da je nedopustivo unošenje nemira u harmonične međunacionalne odnose u Vojvodini koje grade i njeguju njeni građani i predstavnici državnih organa. "Tražim od nadležnih da uvijek i na svakom mjestu primjenjuju zakon, posebno kad su u pitanju tekovine skladnih međuetničkih odnosa", naveo je Mirović.

U Sonti je 24. prosinca došlo do tučnjave u kojoj je sudjelovalo više osoba. Izazivači tučnjave su uhićeni, a Žigmanov je tim povodom rekao da su pretučena tri mladića hrvatske nacionalnosti.

Pripadnici Policijske uprave u Somboru identificirali su trojicu mladića koji su u Sonti, poslije vrebalnog konflikta, izazavali tučnjavu u kojoj je sudjelovalo više osoba.