Jednu od dvije funkcije potpredsjednika Sabora koje su pripale parlamentarnoj oporbi preuzet će predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro. Potvrdio je to predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Milan Vrkljan na konferenciji za novinare.

Time su opovrgnute neslužbene informacije da bi na ovu funkciju trebala doći Karolina Vidović Krišto. 

U Domovinskom pokretu neslužbeno kažu kako ova odluka nema veze sa svađom u jučerašnjoj HTV-ovoj emisiji Otvoreno, koju je analitičar Krešimir Macan napustio uz uvrede ovoj zastupnici. Kažu i kako će Vidović Krišto zasad ostati nezavisna zastupnica, no ne isključuju da će se s vremenom učlaniti u stranku. 

Domovinski pokret predložit će Zlatka Hasanbegovića i Stjepu Bartulicu za mjesta dopredsjednika kluba Domovinskog pokreta. Na predsjedničko mjesto Odbora za obitelj, mlade i sport bit će predložena Karolina Vidović Krišto, dok će za predsjedništvo Odbora za lokalnu i područnu samoupravu biti predložen Ivan Penava. 

Na dopredsjednička mjesta u odborima predložena će biti Ružica Vukovac, za Odbor za poljoprivredu i Zlatko Hasanbegović za potpredsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, a ponuđeno mu je i mjesto dopredsjednika u Državnom odvjetničkom vijeću.