Nakon vinskih cesta, Hercegovina dobiva mirisne puteve, objavio je BHRT. To je nova turistička atrakcija juga zemlje. Hercegovina tako sada turiste privlači ljekovitim biljem i pripravcima. A, aromaterapija je nešto što, kažu, treba doživjeti.

A, ljekovito bilje nisu samo čajevi. Tu su i eterična ulja, biljne kapi, kozmetički proizvodi. Tako, ilustracije radi, jedva 20 posto potreba farmaceutske industrije Bosne i Hercegovine se zadovoljava od domaće proizvodnje, a sve ostalo se uvozi. To je sasvim dovoljan razlog da se započne s plantažnim uzgojem ljekovitog bilja.

Eterična ulja uvode nas u svijet mirisa ili aromaterapije. Stručnjaci kažu da sastav samo jednog eteričnog ulja može da pomogne kod deset različitih vrsta bolesti.

Mirela Kovačević, obiteljski aromaterapeut, kaže kako aromaterapija je blaga i neinvaziona metoda liječenja i uopće podržavanja čovjeka i čuvanja imuniteta i čovjekovog zdravlja.

''Mi aromaterapijom ne možemo da naškodimo čovjeku, a ljudi jako lijepo reagiraju na aromaterapiju i u jednoj su lijepoj sinergiji'', rekla je.