Otvorenost, povezivanje i suradnja, osnovni su uvjeti u svakome poslu, a posebno u turizmu i turističkoj djelatnosti. Iako se u Rami nekoliko zadnjih godina vide sitni pomaci u turizmu, još uvijek nema konkretnijeg pomaka nitzi ozbiljnije suradnje s državnim institucijama, posebno ministarstvima turizma, kako županijskim tako i federalnim.

S ciljem upoznavanja s investitorima u turizmu i onim što je do sad urađeno, ali i onim što se trenutačno radi i planira, Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i ministar pravde BIH, Josip Grubeša boravili su u Etno selu „Remić“. Ovo je bio prvi posjet Rami ministrice Đapo i jedan od ciljeva dolaska bio je upoznavanje s Ramom i dobivanje informacija iz „prve ruke“ na terenu.



Tijekom posjeta, ministri su obišli kompleks Etno sela, upoznali se s trenutačnom ponudom i sadržajem, kao i s energetskim i projektom za proizvodnju koji su u tijeku realizacije.

Kroz razgovor s vlasnikom Etno sela, Radovanom Remićem, ministri su izrazili razumijevanje uvjeta u kojima se trenutačno djeluje, također, izrazili su spremnost za suradnju i pomoć u poboljšanju, kroz različite oblike poticja u turizmu, edukacije, kao i organizaciju stručnih skupova s temama iz područja turizma i menaždmenta u turizmu. Dolazak ministrice Đapo i ministra Grubeše, početak je novih odnosa prema Rami i ramskom turizmu, od kojih će imati konkretne koristi svi oni koji se žele ozbiljnije baviti turističkom djelatnošću.



Etno selo „Remić“ primjer je kako se suradnjom i konkretnim potezima otvaraju nove mogućnosti i perspektive.

U sklopu dolaska u Etno selo „Remić“, ministrica Đapo u pratnji domaćina, ministra Grubeše, posjetila je kompleks Franjevačkog samostana, Etnografski muzej, Umjetničku galeriju...

Na kraju posjeta, ministrica Đapo, izrazila je zadovoljstvo razgovorima, kao i viđenim tijekom svoga posjeta Etno selu i zahvalila domaćinima ministru Grubeši i Radovanu Remiću.