Ministar pravde BiH Josip Grubeša sastao se danas s ministricom pravde Republike Srbije Majom Popović s kojom je razgovarao o suradnji Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine i Ministarstva pravde Republike Srbije.

Ovom prigodom, istaknuta je obostrana želja za jačanjem suradnje, te je u tom smislu za naredno razdoblje dogovorena posjeta izaslanstva Ministarstva pravde BiH Upravi za izvršenje kaznenih sankcija Ministarstva pravde Republike Srbije, u cilju razmjene znanja i iskustva u vezi s izdržavanjem kazne zatvora u zavodima za izvršenje kaznenih sankcija zatvorenog tipa.

U nastavku susreta razgovarano je i o budućim koracima s naglaskom na europske integracije, te zaključeno da su veliki izazovi stavljeni pred obje države u pogledu ispunjavanja uvjeta za pristup Europskoj uniji, zbog čega je stav oba ministra da će obostrana razmjena iskustva u usklađivanju legislative zasigurno biti jedan od ključnih čimbenika.

Na kraju sastanka, Grubeša i Popović zaključili su da je dobra suradnja ove dvije države u području pravosuđa jedan od preduvjeta za razvoj i jačanje dobrih bilateralnih odnosa dvije države.