Policija je i u utorak je nastavila potragu za višestrukim ubojicom Edinom Gačićem koji se već deveti dan uspješno skriva i za sada nema nikakvih pouzdanih informacija gdje bi se mogao nalaziti.

Na terenu su i dalje stotine policajaca iz Federacije BiH i Republike Srpske a pomažu im i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA).

Ministar unutarnjih poslova Sarajevske županije Admir Katica u utorak ujutro je ustvrdio kako ipak ima napretka odnosno kako je policija na 'vrućem tragu'.

'Noćas smo dobili informaciju, 'vrući trag je u pitanju i nadam se da će nam pomoći. Dobili smo jednu vrlo vrijednu informaciju i nadam se da će uroditi plodom', izjavio je Katica gostujući u programu televizije N1.

Navodno je riječ i jednoj od brojnih dojava koje je policija dobila otkako je upućen apel građanima da prijave sve sumnje koje bi mogle pomoći pronalasku i uhuićenju Gačića koji je prošle subote u mjestu Tarčin, tridesetak kilometara južno od Sarajeva ubio policajca, a pet dana prije toga je u Podorašcu kod Konjica usmrtio jednog muškarca.

Brojne dojave koje je policija do sada dobijala više su joj otežale posao nego što su bile od pomoći jer pretrage terena koje su obavljene nisu dale nikakve rezultate.

Lokalni mediji prenose kako je potraga trenutačno koncentrirana na područje mjesta Hadžići, na pola puta između Tarčina i Sarajeva.

Stanovnici u obližnjim naseljima i dalje su uznemireni, neki od njih odlučili su kao neće slati djecu u škole jer strahuju za njihovu sigurnost sve dok je Gačić na slobodi.

Bljesak.info