Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša i veleposlanik Kraljevine Španjolske u BiH Juan Bosco Gimenez Soriano posjetili su danas gradilište budućeg Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija BiH, na lokaciji Naklo u Istočnom Sarajevu, kako bi iskazali svoju punu podršku intenziviranju radova i uspješnoj realizaciji ovog važnog državnog projekta.

Ističući zadovoljstvo što se na licu mjesta imao priliku uvjeriti da se svi radovi izvode u punom kapacitetu te da izgradnja ove visokosigurnosne ustanove teče predviđenim tempom, ministar pravde BiH izrazio je svoja očekivanja da će kompletan projekt biti realiziran sukladno planiranim rokovima.

Povoljne vremenske prilike maksimalno se koriste za dodatno ubrzanje dinamike gradnje te se trenutno izvode radovi na svih deset objekata zatvorskog kompleksa, ali i na kompletiranju vanjskog uređenja i prilaznih puteva.

Izgradnja i funkcioniranje budućeg državnog zatvora u potpunosti je usklađeno s europskim zatvorskim pravilima. Realizacijom planiranog projekta Bosna i Hercegovina će dobiti zatvorske kapacitete maksimalne sigurnosti, kapaciteta 348 mjesta, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Radove na izgradnji državnog zatvora izvodi češko-španjolski konzorcij OHL ŽS.

(Fena)