“I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. Vjeruješ li ovo?” (usp. Iv 11,19-27)

Uz sudjelovanje brojnih vjernika među kojima su bili članovi udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja te predstavnici civilne, političke i vojne vlasti iz BiH i RH, među kojima je bio i Predsjednik RH Zoran Milanović, svetom misom u duvanjskoj spomen – bazilici danas je počelo obilježavanje 31. obljetnice Brigade kralja Tomislava. Sve njih, a posebno vojnike i vojnikinje uvodno je pozdravio duvanjski gvardijan fra Bože Milić pozvavši na molitvu za pokojne i žive branitelje kao i njihove obitelji, piše Tomislavcity.com

Fra Bože Milić je ujedno i predvodio koncelebrirano misno slavlje, a pod misom je pjevao veliki župni Zbor sv. Nikole Tavelića.

Fra Bože je u propovijedi spomenuo da u povijesti Katoličke Crkve imamo mnoge primjere svetaca koji su bili vojnici – vitezovi.

„Biti vojnik je častan i uzvišen poziv. Vojnik je onaj koji je pošten, koji nije nasilan. Vojnik je onaj koji drži do riječi i pravila, koji je hrabar. Onaj koji ima ove vrline, nije daleko do Kraljevstva nebeskoga, kazao je gvardijan Milić.

Naglasio je da unatoč ljutnji, bijesu i nezadovoljstvu koje nekada imamo, trebamo biti u miru i blagoslovu jer tada stvari idu nabolje.

„Znali smo ratovati kad je to trebalo, ali rat, ljutnja i bijes trebaju u jednome trenutku stati. Bog sa svim ljudima ima plan, svima nama nešto želi i to veliko. Budi Kolumbo u svojoj starosti, u svojim srednjim godinama, u mirovini, otkrij nešto. Bog nam uvijek nešto otkriva, a mi toliko toga ne vidimo. Treba biti jednostavan, pošten i dobar – dodao je gvardijan zaželjevši na kraju svima dobro zdravlje duše i tijela te da radimo na dobrobit našega naroda.

Fotografije pogledajte OVDJE