Hrvatski predsjednik Zoran Milanović kazao je danas u Zagrebu da Željko Komšić ne može biti predstavnik onih koji ga nisu birali.

"Komšić opet ide za člana Predsjedništva BiH, može li netko zamisliti veću uvredu od toga? Ne može biti predstavnik onih koji ga nisu birali", kazao je hrvatski predsjednik Milanović u Zagrebu gdje je sudjelovao na otvaranju 15. sajma poslova "Job Fair".

"Tužan sam što kao nacija gubimo oštricu i zanemarujemo vitalne potrebe naših sunarodnjaka. Kada nam trebaju onda su dobri, a kada ne, onda su škart", kazao je Milanović, prenosi Hrvatska radiotelevizija.

Milanović je komentirajući izjavu mađarskog premijera Viktora Orbana o "otetom moru" kazao kako Orban "nije opasnost za Hrvatsku", već da se bori za svoju državu.

"On je premijer susjedne prijateljske zemlje, a te njegove sitne palančke opsesije s obalom i velikom Mađarskom su dio repertoara. On tako nastupa. Nije opasnost za Hrvatsku. Austrija je gospodarila morem od Trsta do Boke Kotorske. Jeste čuli nekada Austrijance da plaču što su ostali bez mora? Ja nisam", kazao je Milanović te dodao da Orban očito ima neki kompleks s time jer u Rijeci nema Mađara i Nijemaca nego samo Hrvata i nešto Slovenaca.

Predsjednik Milanović je kazao da Hrvatska kao nacija i država mora prekinuti svoju ovisnost o europskim fondovima jer gubi oštricu ambicije ako se pomiri sa životom samo od rente i parazitiranja na europskim fondovima.

Pri tome, Hrvatska je loša u povlačenju tih sredstava, jer uspije povući samo nekoliko milijardi kuna više od iznosa koji uplati Europskoj uniji, kazao je Milanović.

Trenutak kada Hrvatska izađe iz "omče europskih fondova" bit će trenutak u kojem je postala bogata država. Put do tog bogatstva vodite vi i još neki, nema vas puno, rekao je Milanović studentima.

Petnaesti Job Fair, dvodnevna manifestacija kojoj je cilj povezati studente s potencijalnim poslodavcima, otvorena je u srijedu u Sportskoj dvorani Martinovka, okupila je više od 130 tvrtki, a u njenom sklopu održat će se 24 razgovora i 16 radionica, prenosi Hina.