Na području Bihaća od 6. do 10. rujna počinjeno je najmanje osam kaznenih djela u kojima su sudjelovali migranti, četvorica su ih privedena, od kojih su dvojica prebačena u Imigracijski centar u Istočnom Sarajevu, priopćeno je danas iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

U četvrtak, 6. rujna, policijskoj stanici obratilo se lice čiji su inicijali DŽ.O, koji je prijavio krađu bicikla, dok se u petak, 7. rujna, policijskoj stanici obratio F.I, koji je prijavio da mu je otuđena ručna torbica s osobnim dokumentima, 600 KM i mobilnim telefonom, piše Srna.

Istog dana policijskoj stanici V.V. je prijavila provalu u trgovačku radnju u kojoj su oštećeni fiskalna blagajna, drveni sto i radio uređaj, a garderoba ispreturana, čime je počinjeno kazneno djelo teška krađa u pokušaju.

U subotu, 8. rujna, osoba čiji su inicijali M.N. policiji je prijavilo krađu bicikla, a istog dana V.E. je prijavila da joj je u ugostiteljskom objektu otuđen mobilni telefon.

Takođe u subotu, 8. rujna, M.M. se obratila policiji da joj je otuđena ručna torbica u kojoj su se nalazili mobilni telefon, dokumenti, ključevi putničkog motornog vozila i 70 KM.

U nedjelju, 9. rujna, osoba H.K. prijavila je da je zatekao migranta u svom putničkom motornom vozilu te da mu je razbijeno bočno vjetrobransko staklo.

Tijekom očevida policijski službenici zatekli su još jedno vozilo, vlasništvo DŽ.DŽ, sa razbijenim vjetrobranskim staklom.

Tokom jučerašnjeg dana lice S.Z. prijavilo je policiji da su mu iz putničkog motornog vozila otuđeni mobilni telefon, osobni dokumenti, novac i dvije šteke cigareta.

Poduzimajući niz operativno taktičkih mjera i radnji policija u Bihaću došla je do saznanja da su krivična djela počinili migranti, a riječ je o osobama koja nisu posjedovala potvrde o iskazanoj namjeri za dobijanje azila u BiH.

Prema podacima koja su dala ta lica, riječ je o Z.A.M /19/ iz Libije, koji je počinio četiri kaznena djela, a po jedno kazneno djelo počinili su njegovi sunarodnici B.H /18/, H.B. /22/ i A.Z /29/.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju kaznenih djela koja su navedene osobe počinile, a o svemu je obaviještena Služba za poslove sa strancima BiH od koje je zatraženo da se sva četiri osobe izmjeste u imigracijski centar u Istočnom Sarajevu, ali su zbog malih smještajnih kapaciteta izmješteni samo Z.A.M i A.Z.