Županijska inspekcija USŽ upozorila je na sve učestaliju pojavu da migranti na ulicama Bihaća izlažu i prodaju razne životne namirnice, sredstva za osobnu higijenu, odjeću, obuću i druge potrepštine, a većina ovih stvari potiče iz humanitarne pomoći. U Inspekciji ističu kako se radi o nelegalnoj prodaji, koju kontinuirano prate i pokušavaju spriječiti, a u najvećem broju slučajeva takva roba se oduzima.

"Inspektor sačinjava zapisnik i izdaje potvrdu o oduzetoj robi, koja će u konačnici ponovo biti usmjerena ka ovoj populaciji, ali tako što ćemo je donirati javnim kuhinjama u Bihaću koje vode brigu o potrebama migranata. Iako je sam postupak inspekcijskih nadzora identičan svakom drugom, moram reći da se u daljem postupku ipak radi o specifičnoj situaciji, jer je skoro nemoguće utvrditi identitet tih osoba", kaže Dženita Duraković, glasnogovornica Uprave za inspekcijske poslove USŽ.

Prema njenim riječima, u najvećem broju takvih slučajeva migranti kod sebe nemaju osobna dokumenta. Inače, nezadovoljstvo građana Bihaća zbog sve većeg broja migranata na ulicama tog grada neprestano raste, pa je tako u protekli četvrtak održan mirni prosvjed ispred nedovršene zgrade Doma umirovljenika u Bihaću.