Microsoft je u srijedu navečer predstavio svoj ​​prvi nosivi fitness uređaj pod nazivom Microsoft Band. Također je predstavio i novu zdravstvenu platformu koja je komplementarna s Band narukvicom i nazvana je Microsoft Health.

Microsoft će Band početi prodavati u četvrtak po cijeni od 199 dolara. Radit će sa svim velikim mobilnom sustavima uključujući iOS, Android te, naravno, Windows Phone.

Prema pisanju tehnološkog bloga Re/code, Microsoft Band osmišljen je kako bi ga korisnik nosio cijeli dan prateći tako njegovo spavanje i navike vježbanja.

Band dolazi s ugrađenim GPS-om i 10 senzora koji mogu pratiti stvari kao što je primjerice broj otkucaja srca, ali tu su također i jedinstveni UV senzori koji mjere koliko ste se izložili suncu te senzor koji prati promjene na koži s ciljem kako bi vam pomogao identificirati stres.

Microsoft Band će biti implementiran u novi Microsoftov fitness servis nazvan Microsoft Health koji u "oblaku" (cloud) može analizirati podatke iz Banda, ali i iz drugih uređaja poput pametnih telefona, pa čak i iz drugih konkurentnih fitness proizvoda.

Kao bonus za korisnike Windows Phonea, Band će također podržavati Microsoft Cortana, digitalni, glasovni pomoćnik nalik na Appleov Siri.

Microsoft kaže da je Band pokrenut u suradnji s nekoliko partnera, uključujući i Starbucks, koji će omogućiti da vlasnici ove Microsoftove narukvice plaćaju kavu samo s "barkodom poklon kartice" , a Band će također raditi i s aplikacijama MyMapFitness i RunKeeper te s Jawbone linijom fitness uređaja.
 


Tehnoklik.hr/Business Insider