Microsoft je krajem 2014. godine najavio kako će ubuduće svim pretplatnicima Officea 365 staviti na raspolaganje neograničeni prostor u svom cloudu – OneDrive.

Naravno, kako to obično biva pojedinci su ubrzo počeli uploadati ogromne količine podataka na OneDrive što je natjeralo Microsoft na povlačenje ponude.

Prve informacije o tome kako će Microsoft smanjiti količinu podatkovnog prostora na OneDriveu za Office pretplatnike stigle su početkom studenog 2015. godine. Plan je bio da se početkom 2016. godine neograničeni prostor svede ponovno na 1TB koliko je i prvotno iznosio.

Tada je i odlučeno kako će se korisnicima koji su na OneDrive postavili više od 1TB podataka osigurati barem 12 mjeseci prijelaznog roka, tijekom kojeg mogu ili zakupiti više prostora ili obrisati višak datoteka s OneDrivea, javlja Bug.hr.

Sada s prvim danom mjeseca ožujka 2017. godine, Microsoft je konačno i počeo sa smanjivanjem prostora. Ako vas je smanjenje prostora unatoč svim ranijim upozorenjima uhvatilo nespremne – ne paničarite, Microsoft je voljan tolerirati vaš višak datoteka naredna tri mjeseca (do 1. lipnja), nakon čega će „zaboravnim“ Office 365 korisnicima zaključati OneDrive na šest mjeseci i time im onemogućiti pristup datotekama.

Korisnici će moći zatražiti otključavanje OneDrivea, što će Microsoft rado učiniti za narednih 30 dana, što je i više nego dovoljno vremena da se zakupi dodatni prostor ili da se postojeći svede u novi limit od 1TB.