Ako ste korisnik operativnog sustava Windows 7 i ako su vam postavke podešene tako da se svi novi dodaci i sigurnosne zakrpe automatski skidaju (ili ih sami aktivirate a da ne obraćate pretjeranu pažnju što točno skidate), budite na oprezu jer Microsoft je upravo potvrdio da je s jednom od najnovijih zakrpa nešto ozbiljno pošlo po zlu te toplo preporučuje njezino uklanjanje s računala.

Kako piše Forbes, riječ je o zakrpi pod nazivom 'KB 3004394', koja kod korisnika izaziva čitav niz problema, između ostalog onemogućuje instalaciju ili skidanje novih dodataka za neke grafičke drivere, kao što je Catalyst Omega. Probleme su prijavili i korisnici koji su pokušali instalirati GeForce drivere.

Microsoftova preporuka objavljena na službenim stranicama je isprva bila da se sporna zakrpa ručno deinstalira s računala, a kasnije je objavljena potpuno nova zakrpa čijom bi instalacijom trebao biti uklonjen problem.

Korisnici su u međuvremenu uvidjeli da je kaos nakon instalacije sporne zakrpe 'KB 3004394' zahvatio i USB 3.0 drivere te da je čak došlo do isključivanja prilično važnog Windows Defendera, koji bi trebao štititi računalo od malwarea.

U samom Microsoftu to zasad nisu potvrdili, ali su priznali da bez uklanjanja 'KB 3004394' neće biti moguće instalirati buduće dodatke za Windows 7.

jutarnji.hr