Argentinski nogometni majstor Lionel Messi suspendiran je na tri mjeseca nakon što je optužio Južnoameričku nogometnu federaciju (CONMEBOL) za korupciju.

Messi je nakon argentinskog poraza od Brazila u polufinalu Copa Americe izjavio da je prvenstvo namješteno kako bi ga osvojio Brazil. Razočaran suđenjem i organizacijom prvenstva, odbio je i primiti medalju za treće mjesto koju su 'Gauči' osvojili nakon pobjede protiv Čilea.

"Ne trebamo biti dio ove korupcije, pokazali su manjak poštovanja prema nama. Nisu nam dopustili da budemo u finalu. Korupcija i suci nisu dopustili ljudima da uživaju u nogometu. Trofej je rezerviran za Brazil," poručila je zvijezda argentinske vrste i Barcelone.

CONMEBOL ga je zbog ovih izjava suspendirao na tri mjeseca, a mora platiti i 45.000 eura kazne.

Messijeva suspenzija traje do 3. studenog, a zbog kazne će propustiti tri prijateljske utakmice argentinske vrste, protiv Čilea, Meksika i Njemačke

Dodajmo kako će argentinski majstor propustiti i prvu utakmicu "Gauča" u kvalifikacijama za SP 2022. godine zbog crvenog kartona koji je dobio u utakmici za treće mjesto protiv Čilea.