"Lionel Messi je novi igrač PSG-a", objavio je Khalid bin Hamad Bin Khalifa Al-Thani, katarski šeik i brat katarskog emira Tamima bin Hamad Al Thanija koji je vlasnik PSG-a.

"Pregovori su uspješno završeni, uskoro će biti predstavljanje", poručio je Al Thani, a prema prvim informacijama iz Francuske Messi će potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan 35 milijuna eura po sezoni.

Ranije ovog ljeta PSG je doveo Sergija Ramosa, velikog Messijevog rivala iz Reala, vratara Gianluigija Donnarummu i beka iz Intera Achrafa Hakimija.

Podsjetimo, jedan od najboljih nogometaša svih vremena, kapetan argentinske reprezentacije Lionel Messi (34) nakon više od 20 godina u katalonskom velikanu Barceloni morat će napustiti klub zbog - financijskog "fair-playa".

Ranije u četvrtak Barcelona je objavila kako neće potpisati novi ugovor s Messijem zbog “ekonomskih i strukturalnih prepreka”.

Messiju je u lipnju istekao prošli ugovor s Barcelonom te je kao slobodan igrač mogao potražiti novi klub, no i njegova želja i želja kluba bile su da ostane u Barceloni u koju je stigao ao 13-godišnji dječak. Messi je čak pristao i na prepolavljanje svoje plaće te je preostalo još da Barcelona njegov novi ugovor uskladi s pravilnikom o financijskom “fair playu” La Lige.

Kako Barcelonin dug iznosi više od milijardu eura, pokazalo se nemogućim uskladiti novi Messijev ugovor s pravilnikom La Lige.

“Usprkos tome što su FC Barcelona i Lionel Messi postigli dogovor te što su obje strane imale jasnu namjeru potpisati novi ugovor, to se ne može dogoditi zbog financijskih i strukturalnih prepreka. Kao posljedica ove situacije, Messi neće ostati u Barceloni. Obje strane duboko žale što želje igrača i kluba u konačnici neće biti ispunjene. FC Barcelona svesrdno iskazuje zahvalnost igraču na njegovom doprinosu uveličavanja kluba i želi mu sve najbolje u budućem osobnom i profesionalnom životu”, objavila je Barcelona.