Leo Messi odlazi iz Barcelone! Napisati tu rečenicu valja s uskličnikom, iako su se kolege iz španjolskog dnevnika Marca od toga suzdržale. Vijest je to koju ove večeri prenose svi španjolski, zapravo i svi mediji koji su iole relevantniji izvor informacija o nogometu.

Messi je poslao telefaks na broj kluba, odnosno direktno u ured predsjednika Bertomeua. U telefaksu piše da je Messi sada voljan aktivirati klauzulu koja stoji u ugovoru, važećem do ljeta 2021. godine. U toj klauzuli piše da ponajbolji igrač svih vremena ima pravo raskinuti ugovor s klubom nakon svake sezone. Doduše, ta je opcija za proteklu sezonu službeno istekla 10. lipnja, ali kako je ovo posebno vrijeme, ono nakon korona-krize, Messi očekuje da mu s Camp Noua izađu u susret.

Dakle, trebalo bi se dogoditi da Bertomeu odobri njegov odlazak, tim više što mu u ugovoru stoji odštetna klauzula od 700 milijuna eura koja i dalje priječi njegov transfer ovog ljeta. Naravno, Messi sigurno vrijedi tolikog novca, ali nitko na svijetu nema 700 milijuna viška. Dakle, vrlo je moguće da klub od njegovog odlaska ne zaradi niti jednog centa.

Nakon što je u petak razgovarao s novim trenerom Ronaldom Koemanom, Messi nije časio ni časa već se brže-bolje bacio na konačnu odluku. Rekao je - odlazim! Koemanu je već navijestio da se "više ne vidi u novoj Barci nego što se u njoj vidi", a sad je stigla i potvrda koja je izazvala pravi potres u nogometnom svijetu.

Marca je objavila i sadržaj razgovora trenera Koemana s Messijem, djelovi kojeg su razljutili argentinskog nogometaša. Jedna rečenica posebno.

- Tvoje privilegije u ovom klubu su gotove. Sada se moraš posvetiti momčadi - rekao mu je Koeman i dodao: Neću biti fleksibilan, sada moraš misliti na momčad.

Messi je sastanak s Koemanom koji se održao u petak napustio vidno iznenađen, a nizozemski stručnjak prema njemu se postavio strogo i autoritativno, što je odnos kakvog do sada Messi nije imao ni s jednim trenerom koji ga je vodio.

Messiju je rečeno da će ugovor o produljenju suradnje s Barcelonom dobiti na potpis, iako nije dobro podnio to što mu neki bliski prijatelji i suigrači poput Luisa Suareza i Artura Vidala odlaze iz kluba.