U ranim jutarnjim satima na stadionu Lusail, oko 2:20, kako navodi Marca, Lionel Messi posvetio je pet minuta okupljenim novinarima. Komentirajući pobjedu protiv Hrvatske u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, otkrio je i da je ovo posljednje svjetsko prvenstvo na kojem nastupa.

Mnogi su se nadali da danas 35-godišnji argentinski genijalac u sebi ima volje, želje i snage za još jedan nastup na svjetskim prvenstvima, no to se neće dogoditi i Katar je njegova zadnja šansa za svjetsku titulu.

"Ponosan sam na to što ću svoju karijeru na svjetskim prvenstvima završiti nastupom u finalu. Nevjerojatno je ovo što se događa. U nedjelju ću odigrati zadnju utakmicu na svjetskim prvenstvima, daleko je sljedeće natjecanje i zato se nadam da ću ga završiti na najbolji mogući način", rekao je Messi.

"Znali smo da će Hrvatska imati loptu"

"Uživam i osjećam se dobro, spremno za svaku utakmicu. Žrtvujemo se. Protiv Nizozemske smo morali igrati produžetke i to nije bilo lako. Stigli smo umorni, ali smo skupili snage i odigrali smo ozbiljnu utakmicu. Znali smo da će biti ovakva", nastavio je pa zaključio:

"Dobro smo se pripremili. Znali smo da će Hrvatska imati loptu u svom posjedu jer ima dobre igrače u sredini terena, ali znali smo i da ćemo mi imati svoje šanse. Osim što je ova reprezentacija jaka, ona je i vrlo inteligentna i zna kako iščitati situacije tijekom utakmice. Dobro smo se pripremili i sretan sam."