Španjolski nogometni doprvak Barcelona produžio je ugovor s argentinskim napadačem Lionelom Messijem (30) do 30.lipnja 2021. godine, priopćila je u srijedu Barcelona.

"Sporazum će biti potpisan u nadolazećim tjednima, kada se Messi vrati i priključi pripremama uoči nove sezone", navedeno je u priopćenju Barcelone.
 

"Klub je jako sretan i zbog obnove ugovora i zbog Messijeve odanosti. On je najbolji nogometaš u povijesti koji je čitavu profesionalnu karijeru proveo u Barceloni te ju vodio do ere izvanrednih uspjeha, nečeg neviđenog u svjetskom nogometu", dodaje katalonski klub.

Messi, koji je zabio 37 golova u La Ligi prošle sezone, član je Barcelone od 13 godina, razvijajući se kroz njihovu školu da bi postao jedan od najboljih nogometaša svijeta.

Peterostruki dobitnik Zlatne lopte, argentinski napadač je ušao u zadnjih 12 mjeseci svog aktualnog ugovora kada je potpisao ovaj novi. Ovim potpisom se Messi priključio svojim suigračima Luisu Suarezu i Neymaru koji su nove ugovore potpisali prošle godine.