Nogometna reprezentacija Brazila juri prema plasmanu na svjetsko prvenstvo 2022. godine nakon što je upisala i osmu uzastopnu pobjedu u južnoameričkim kvalifikacijama, no večer je obilježio Lionel Messi postavši najbolji strijelac u povijesti reprezentativnog nogometa Južne Amerike. Messi je zabio 79 golova, prenosi Hina.

Argentina je u susretu 9. kola pred 25.000 gledatelja na stadionu Monumental u Buenos Airesu, prvi put otvorenom za javnost od početka pandemije, pobijedila Boliviju sa 3-0, a sva tri gola je zabio Messi (14, 65, 89).

Napadač PSG-a je time stigao do brojke od 79 golova u dresu "Gauča" oborivši Peleov rekord po broju golova za neku južnoameričku reprezentaciju. Legendarni Brazilac je u dresu "Selecaoa" zabio 77 golova, a Messi dva više za Argentinu.

"Dugo sam ovo čekao. Ovo je zaista jedinstven trenutak u mojoj karijeri. Jako sam sretan", rekao je 34-godišnji Messi. Dodajmo kako je svjetski rekorder Cristiano Ronaldo sa 111 golova za Portugal.

Argentina je do pobjede došla četiri dana nakon farse u Brazilu, kada je brazilska zdravstvena organizacija Anvisa prekinula utakmicu u Sao Paulu u 7. minuti jer su Argentinci navodno prekršili epidemiološke propise.

Brazilske vlasti su prekinule utakmicu, a sada se čeka odluke Međunarodne nogometne federacije (FIFA), koja je objavila kako istražuje slučaj. Argentina je ovom pobjedom ostala na drugom mjestu iza Brazila koji je porazio Peru sa 2-0 upisavši i osmu uzastopnu pobjedu u kvalifikacijama.

Brazil, koji je nastupio bez igrača iz engleskog Premiershipa, je sve obavio u prvom poluvremenu, a golove su zabili Everton Ribeiro (15) i Neymar (40).

Urugvaj je pogotkom Gastona Pereira u sudačkoj nadoknadi porazio Ekvador skočivši na treće mjesto. Bio je to jedini udarac domaćin u okvir suparničkog gola tijekom utakmice. Kolumbija je porazila Čile sa 3-1, dok je Paragvaj pobijedio Venezuelu sa 2-1 upisavši prvu pobjedu u posljednjih sedam kola.

Na ljestvici vodi Brazil sa 24 boda, Argentina ima 18, Urugvaj 15, a Ekvador i Kolumbija po 13 bodova.

Četiri najbolje reprezentacije kvalificirat će se za SP 2022., dok petoplasirana ekipa odlazi u međuregionalni doigravanje.