Lionel Messi predao je Barceloninom predsjedniku povratniku Joanu Laporti tri zahtjeva za ostanak u Barceloni, navodi Eurosport.

Ako se zahtjevi ispune, produljit će ugovor s Barcelonom, koji završava 30. lipnja. U protivnom, u 33. godini iz kluba svog života odlazi kao slobodan igrač, bez odštete.

Messi želi da Barcelona dovede još jednu superzvijezdu i to u napadu, kako bi njega rasteretila. Laporta zna za ovu Messijevu želju i namjeravao ju je ispuniti dovođenjem njegovog prijatelja Sergija Aguera, no jučer su na razgovoru kod predsjednika Barce bili Mino Raiola i otac Erlinga Halanda. To ne znači da najbolji mladi napadač svijeta dolazi u Barcelonu. Ovaj dvojac je, naime, na turneji po španjolskim i engleskim velikanima, gdje prikuplja ponude.

Drugi Messijev zahtjev je da nova Barcelona igru temelji na mladim igračima koji su u posljednjih godinu dana pokazali ogroman potencijal. To su Ansu Fati, Pedri i Ilaix Moriba.

Treći Messijev zahtjev je da stalno bude u izravnoj vezi s predsjednikom kako bi znao njegove planove i strategiju vođenja Barcelone.

Messi je usput izrazio zadovoljstvo odnosnom s trenerom Ronaldom Koemanom te tajnikom Romanom Planesom, koji pokazuju da poštuju njega i njegovo mišljenje.

Messi je sjajno surađivao s Laportom u njegovom prvom predsjedničkom mandatu (2003-10), kada je Barcelona osvojila četiri španjolska i dva europska naslova.