Zbog svoje nepromišljenosti na kraju vrlo važne utakmice i pobjede protiv Čilea Lionel Messi mogao bi usositi svoju reprezentaciju i ostaviti je na cjedilu u posljednjim utakmicama kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Naime, njegov osobni okršaj sa sucem mogao bi ga koštati dvije do četiri utakmice suspenzije, a o tome će odučiti Međunarodni nogometni savez (FIFA).

Podsjetimo, dok su se pojedini argentinski igrači zahvaljivali navijačima na frenetičnoj podršci i rukovali se sa suparnicima, Messi se pozdravljao sa sucima. Pružio je ruku glavnom sucu i jednom pomoćniku, dok se prema drugom ponio prilično ružno i nesportski, čime je još jednom pokazao tamnu stranu svojeg karaktera.

Messi mu, naime, nije pružio ruku, nego mu je samo kimnuo glavom, promrsio nešto sebi u bradu, možemo samo zamisliti što, i prijekorno ga pogledao. Sudac je poniženo slegnuo ramenima, vidjelo se da mu nije svejedno, kao ni njegovim kolegama. Prilično neugodna situacija. Messi se očito naljutio na suca jer je smatrao da je griješio kod signaliziranja zaleđa. Kamere su uhvatile Messija kako tijekom utakmice kočijaški psuje u lice pomoćnom sucu.

Argentinci večeras gostuju u Boliviji, pretposljednje reprezentacije kvalifikacija, i već bi za tu utakmicu Messi mogao biti suspendiran. Odluka FIFA-e trebala bi stići tijekom današnjeg dana.

Argentina je trenutno treća u kvalifikacijama za odlazak u Rusiju, ali razlika između nje i šestog Čilea je svega dva boda. Uz to, Argentinci iduće dvije utakmice igraju u gostima, kod Bolivije i jakog Urugvaja, dok u posljednjem kolu gostuju kod Ekvadora, reprezentacije koja je također u igri za Rusiju. FIFA-ina odluka bit će od velikog značaja za rasplet južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.