Jedan od najboljih igrača svijeta Argentinac Lionel Messi izjavio je da je Barcelona postala znatno bolji tim u obrani nakon što je iz ekipe otišao brazilski napadač Neymar.

Nakon što je prošlog vikenda produžio ugovor s Barcelonom, Messi je u intervjuu za njemački list Kicker istaknuo kako je tim s Nou Campa znatno promijenio taktiku i sustav igre jer je na klupu došao novi trener Ernesto Valverde, a Neymar otišao u francuski PSG. ''Morali smo promijeniti sustav igre nakon Neymarovog odlaska.

Možda smo u napadu izgubili na snazi, ali u obrani smo postali znatno bolje organizirani. Igrači u veznom redu sada dosta mirnije igraju i kreiramo uravnoteženu igru'', kazao je Messi.

Podsjetivši da je Barcelona jedan od tri tima koji ove sezone ne znaju za poraz u nacionalnom prvenstvu i u Ligi prvaka, Messi je kazao da su preostala dva tima s takvim uspjehom Manchester City i PSG. Dodao je da su upravo to najveći rivali Barcelone ove sezone.

Messi je komentirao i igru Real Madrida i Bayerna koji su nešto neuspješniji u odnosu na prethodne sezone te je kazao da je sezona još uvijek na početku i da se iskusni timovi poput Reala i Bayerna ne smiju tako rano otpisivati. ''Mislim da će oni upravo u nastavku sezone pokazati koliko su jaki klubovi'', zaključio je Messi.