Mnogi nogometni stručnjaci, treneri i nogometaši kazat će kako Lionel Messi igra neku svoju ligu, neku svoju nedodirljivu igru, a svi ostali njegovi suvremenici naprosto igraju - nogomet.

Messi svakodnevno juri i obara neke vlastite rekorde, postiže golove kao na video igrici, impresionira lakoćom i umijećem igranja.

Večerašnji dvoboj protiv Reala na Santiago Bernabeu bit će za njega, nema sumnje, onaj poseban trenutak inspiracije. Uostalom, Real Madrid je jedna od njegovih omiljenih žrtava. Slavni je Argentinac dosad 26 puta pogađao mrežu Kraljevskog kluba.

Ipak, kad su u pitanju utakmice El Clasica, jedno natjecanje za njega predstavlja veliku zagonetku - upravo Kup kralja. Messi još nikad nije zabio Realu u Copa del Rey utakmicama!

Ukupno je Leo Messi za Barcelonu odigrao 71 utakmicu u španjolskome kupu i postigao 50 golova, što je 0,7 zgoditaka po utakmici u prosjeku, ali s Realom je njegov rezultat nula golova u sedam utakmica.

Vratari Reala Iker Casillas (branio 4 kup utakmice), Diego Lopez (2) i Keylor Navas (1) imaju svoje frustracije s Messijem iz La Lige, iz Super kupa i Lige prvaka, ali u Kupu kralja nikad ih nije uspio savladati. Hoće li večeras Thibaut Courtois biti taj nesretnik koji će konačno otključati mrežu za Messija u kup utakmici protiv Reala?

Inače, Messi je u kupu najviše golova dao protiv Athletic Bilbaoa i Getafea (po 6), potom protiv Atletico Madrida (5), Betisa (4) te Valencije i Espanyola (po 3).

Što se tiče vratara pojedinačno, nakon Messijevih udaraca po četiri su puta loptu iz svoje mreže morali vaditi Gorka Irazios (Athletic Bilbao), Casto (Betis i Almeria) i Jordi Codina (Getafe).

Dakle, iako je Barcelona u četiri zadnje sezone osvajala Kup kralja, Messiju je Real Madrid iz nekog razloga u ovom natjecanju ostao slabo mjesto. Samo je jednom uspio pobijediti Reala u kupu (sezona 2011/2012), a trećinu poraza koje je Messi ubilježio u kupu tijekom čitave karijere nanio mu je upravo Real.

Večerašnja utakmica biti će prilika Messiju, baš kao i nedavno protiv Seville u prvenstvu, da uzme stvari u svoje ruke, konačno postigne pogodak protiv njih i eliminira Real iz još jednog natjecanja u ovoj sezoni.