Nakon što su mu prvo srezali novac za funkcioniranje, Vlada je odlučila oduzeti i ured bivšem predsjedniku Stjepanju Mesiću. Od 1. lipnja, Mesić više neće moći koristiti ured u Grškovićevoj, Vlada neće plaćati režije, neće imati pravo na službenog vozača i osoblje.

Jedino što što mu trajno ostaje je pravo na fizičku zaštitu, stoji u prijedlogu zakona koji bi u srijedu trebao biti usvojen na sjednici Vlade. Tako je i Tomsilav Karamarko koji je vodio izbornu kampanju Mesiću sad ipak s Mostom odlučio ukinuti ured bivšem šefu, prenosi 24sata.

“Uštede u državnom proračunu će biti oko 600.000 kuna godišnje. Pravo na korištenje ureda 5 godina po prestanku obnašanja dužnosti je je razumno razdoblje – stoji u obrazloženju Vlade.”

Pravo na pet godina korištenja ureda ostaje i na dalje, ali podsjetimo, Mesić je  do sada imao to pravo doživotno. Prvo je Most srezao novac Mesiću, a HSP Ante Starčević na čelu s Ivanom Tepešom je zatim tražio ukidanje ureda Mesiću.
Iako su u koaliciji, Vlada je ipak odbila prijedlog HSP AS-a i napravila svoj. Razlikuju se samo u tome što je Vlada ostavila i pravo na fizičku zaštitu, a HSP AS bi i to ukinuo.