Njemačka se polako priprema za postupno ublažavanje mjera nakon dugotrajnog lockdowna. U Njemačkim medijima glasno se spekulira o koracima otvaranjima, a izvjesno je i da će se otvaranje odnosno ublažavanje mjera dogoditi u tri faze.

Kancelarka Merkel je na online članovima parlamentarne skupine CDU/CSU rekla da otvaranje mora ići postupno i oprezno budući da Njemačka želi izbjeći ponovni povratak u lockdown.

Njemačka čelnica strahuje od novih sojeva koronavirusa koji se brzo šire Njemačkom te upozorava da se zemlja trenutno nalazi u trećem valu pandemije koronavirusa. Njemačka će ostati u lockdownu najmanje do 7. ožujka, a Merkel bi se sa saveznim premijerima trebala sastati još jednom kako bi razgovarali o izlasku iz lockdowna.

Ublažavanje mjera u Njemačkoj trebalo bi se dogoditi u tri faze, a svaku od faza pratit će rast kapaciteta za testiranje na koronavirus. Jedan od glavnih prioriteta, navode njemački mediji, trebalo bi biti cijepljenje nastavnika i odgojitelja u vrtićima.

Sedmodnevna incidencija u Njemačkoj, koja označava broj novih slučajeva u tjedan dana na 100.000 ljudi, trenutno iznosi 60.5.

kroativ.at